Espeleologia

Història de la secció d'espeleologia

És una de les seccions més antigues creada en 1950.

El grup Speos programa i desenvolupa noves i variades activitats, tant per a mantenir el seu nivell esportiu, com també per tal de divulgar i atraure nous espeleòlegs en aquest fascinant esport-ciència que és l’espeleologia.

Speos és conegut i reconegut al llarg de tota la geografia nacional, els seus membres són espeleòlegs refutats en la realització d’activitats d’alt nivell on han participat en nombrosos rescats, obertures i descobriments de noves galeries i sifons.

Molt important ha sigut la difusió de l’espeleologia que va fer el grup a la Televisió Valenciana en la realització d’una sèrie de reportatges sota el títol “Sota terra”.

Cal recalcar la inestimable llavor realitzada per Rafael Pla i altres col·laboradors en el coneixement i exploració de les cavitats alacantines (cuevasalicante.com).

Els membres del Grup Speos del Centre Excursionista Alcoi fan contínuament treballs d’exploració en especial a la sima Gesm-Sima de la Luz i cova dels Chorros. Així mateix duen a terme activitats de neteja de cavitats com feren el 2010 a l’Avenc de Quatretonda.

En l’actualitat estan centrats en la realització de cursets d’iniciació a l’espeleologia i descens de barrancs.

Al llarg de l’any es fan visites a distintes cavitats de la geografia valenciana i nacional.

El grup Speos és un dels pilars del Centre Excursionista Alcoi i amb les seues activitats fan que la nostra societat siga reconeguda internacionalment.

Top