Muntanyisme

Història de la secció de muntanyisme

La secció de muntanyisme és sens dubte la més antiga de les seccions del CEA: la seua fundació data de 1949.

En l’actualitat, la secció està formada per diversos grups de membres que participen en una sèrie d’activitats molt diverses en la natura com senderisme, muntanyisme, alta muntanya, intercomarcals (activitat conjunta amb altres centres de les comarques), vies ferrades, barranquisme, etc. Dur a terme aquesta varietat d’activitats fa que al llarg del mes sempre hi haja alguna eixida “sorpresa” que ens trenca gratament la seguida habitual de la típica excursió.

L’activitat d’aquesta secció es desenvolupa quasi totalment els caps de setmana, centrant-se principalment al diumenge. Així i tot, hi ha molts dissabtes en els quals també es facen activitats i fins i tot tenim un grup de “jubilats i aturats” que realitzen eixides entre setmana.

Com esmentàvem abans, al CEA conviuen grups d’excursionistes de diferents edats, nivell tècnic i qualitats físiques. Els organitzadors de les activitats de la secció, conscients d’aquest fet, any rere any van donant eixida a aquests grups muntant activitats on es dona cabuda a tota aquesta diversitat.

Una bona forma d’iniciar-se amb nosaltres i amb l’estima de la natura són les Intercomarcals, aquestes tracten de ser unes eixides que es realitzen tots els mesos de l’any (menys a juliol i agost). El format és ben senzill: cada centre excursionista del voltant de les nostres comarques organitza una excursió d’un nivell mitjà-baix. Des de les 8 h fins a les 8.30 h timonet, herberet, pastes i coca dolça. A les 8.30 h, se surt recorrent els més bells paratges de la zona. Finalment, l’excursió acaba cap a les 13 h.

A més, la secció de muntanyisme té una sèrie d’eixides “clàssiques” com són la baixada a Gandia per l’antiga via del Xitxarra on passem una nit a un alberg a Villalonga, la marxa d’Alcoi a Benidorm, la travessa Serrella-Xortà-Callosa d’En Sarrià i l’excursió d’Alcoi fins a Fontilles.

Als ponts festius, viatgem a llocs més llunyans per tal de fer activitats de muntanyisme en aquests paratges com per exemple Montanejos, Montsant, Alcalà del Xúquer, Alquézar, Prat de Mollò, Gredos, Mallorca, Pirineu, Serra Nevada, etc.

A l’estiu unes vegades més prop com a Andorra, Irati, Pics d’Europa, Pirineus o altres més enllà com les illes Canàries, l’Atles a Marroc o als Alps suïssos, francesos o italians.

En resum, la secció de muntanyisme en les activitats busca la varietat, la diversió, els bells paisatges i el gust per conviure amb els companys i companyes d’aventura.

Top