L’orientació es consolida com a esport escolar de promoció

Rècord de participació a la prova escolar d’orientació celebrada el cap de setmana passat al barri d’Horta Major.

La prova de Jocs Escolar disputada dissabte passat a Alcoi, va congregar un total de 140 escolars vinguts de tota la província, i dels principals centres escolars i clubs de la nostra ciutat.

Aquest esdeveniment esportiu forma part del circuit provincial d´orientació escolar i de la lliga multiesportiva Endurance Esport League a nivell local.

Una activitat que té com a objectiu promocionar la pràctica d’aquest esport en edats primerenques. Apropar l’activitat als nuclis urbans dels municipis organitzadors. Un espai pensat per al coneixement i la pràctica de l’orientació, reduint alhora la pressió que suposa el caràcter competitiu.

El terreny de joc triat per a aquesta jornada corresponia a un mapa amb tres zones ben diferències: el recinte escolar del CEIP Horta Major, el barri residencial, i un terreny de camp obert abancalat, amb múltiples sendes i forts pendents, que podem trobar a la part alta del barri.

Tot aquest entramat d’espais va fer les delícies dels participants, que van poder gaudir dels diferents recorreguts que el Centre Excursionista d’Alcoi va preparar per a tots els infants i famílies participants. També, de diferents jocs d´iniciació per als més menuts.

Gràcies a la bona feina del club, ia la col·laboració de l’Ajuntament i el CEIP Horta Major, es va poder portar aquesta nova edició dels Jocs Escolars, que aposta per aquesta modalitat tan completa a nivell formatiu, i que amplia el ventall de modalitats esportives que la nostra ciutat ofereix.

Top