L’equip de Marxa Nórdica del CEA amb un gran nivell en la 2ª prova de Copa d´Espanya Iberdrola

Gran nivell en el retorn de les competicions de marxa nòrdica després de l´estiu

Després de l´estiu, la primera cita competitiva de marxa nòrdica per als membres del CEA va ser el 4 de setembre de 2022, en la 2ª prova de Copa d´Espanya Iberdrola que es celebrà a la localitat navarra d´Azagra, al Complex Poliesportiu Municipal Miguel Induráin. La prova de Copa va constar de 4 voltes de 3,200 km., fent un recorregut total de 12,800 km.

En la mateixa cita es va realizar el III Memorial Pablo Ariza, prova Open en la que van participar el més joves de l´equip, realizant els competidors infantils 6´400km. i els cadets 9´600km. respectivamente.

En la prova participaren uns 220 esportistes, amb un circuit de camins de terra compacta prou amples, trams amb pedra i pràcticament pla. L´organització del Club de montaña Peña Azagresa junt amb l´Ajuntament d´Azagra i la FEDME, va ser extraordinària, tant el dia previ a la competició, com el mateix dia de la cursa.

Des del CEA, vam comptar amb la representació de Verónica Jerez, Xavi Ferrándiz i Amadeo Benavent.

A més a més, altres membres del CEA acudiren a la prova convocats per la Selecció de la Federació de Muntanya i Escalada de la Comunitat Valenciana, com és el cas de Nany Gisbert, Miguel Vicente Soler, Raúl Martí, Carlos Requena, Mª Covadonga Mora, Liz Ferrándiz, Guillem Martí, Alejandro Rojas e Iver Rojas.

Cal destacar la gran cursa que realitzaren els més joves, amb uns gran resultats:
-Liz Ferrándiz – 1ª categoria INF femenina
-Guillem Martí – 3er categoria INF masculí
-Iver Rojas- 4t categoria INF masculí
-Alejandro Rojas – 1er categoria CD masculí i 6é Open general

Els adults també aconseguiren molt bona classificació i també alguns pòdiums com el de Miguel Soler i Mª Covadonga Mora:
-Mª Covadonga Mora – 3ª categoria SNF, 35 general femenina

En quant a resultats generals, van liderar la cursa Pedro Romero i Izaskun Bengoa.

El cap de setmana del 24 de setembre, tornarem a tindre representants del CEA amb la Selecció de la FEMECV al Campionat d´Espanya Iberdrola de Marxa Nòrdica per a Seleccions Autonòmiques Pontevedra 2022.

Des del Centre Excursionista d’Alcoi volem agraïr la col·laboració dels nostres patrocinadors “Eat green”, “Gascó construcciones”, “Clínica Tajibo Alcoy”, “Kiero Factory”, “Piveka” i “Masia La Mota” pel seu suport en les nostres curses.