ALCOI-LA VILA · Ruta del Peix

Aquest cap de setmana el CEA, guiat pel vocal de la secció de Cultura Jordi Borrell ha realitzat una excursió novedosa.

Es tractava de recórrer l’antic traçat del que era la ruta comercial entre Alcoi i el port de La Vila Joiosa al llarg del segle XIX.

El desenvolupament d’aquesta ruta comercial es va produir degut a l’expansió de la indústria tèxtil i metal·lúrgica a Alcoi. O siga que no era tan sols la ruta del peix, tota mena de mercaderies eren transportades en mules cap el port i viceversa.

Centrant-se en l’excursió, en aquesta ham participat 32 muntanyers, el temps va ser prou bo, tan sols destacar uns petits ruixats, un abans de dinar i un altre a la matinada del diumenge.

El recorregut va ser d’uns 46 km aproximadament, atravessant les serres dels Plans, la Grana i Relleu. També passarem pel barranc del Rentonar, plà de les Alcoies, barranc de Bortolons i Relleu on ferem nit.

El diumenge passarem per la Foia del Compte, pantà de Relleu (segle XVIII),acabant l’excursió a peu en Orxeta ja que la carretera i el pantà Amadori han absorbit totalment el traçat final de la ruta d’arribada al port de La Vila.

Finalment, com no, tocava fer un dinar d´acomiadament en La Vila Joiosa: Fideuà, cús-cús, picaeta, postre i begudes (encara hi hagué alguns que anaren després a una xocolateria a prendre xocolate).

😀

Top