XXXVIè aplec excursionista dels Països Catalans

Toni Miralles, Toni Villa i Montse Ripoll membres del Centre Excursionista, van anar a passar uns dies del 1 al 4 de novembre de 2012 al Aplec organitzat pel Grup Pirinenc Nord-Català en Prada de Conflent. Aquesta villa va acollir catalans tan il·lustres com Pompeu Fabra i Pau Casals durant l’exili. L’Aplec s’ha desenvolupat en un ambient càlid, de germanor com tots els aplecs. Van tindre sort amb el temps que va deixar gaudir de les belles excursions al voltant del Canigó, la muntanya emblemàtica de Catalunya.

Des de Prada es veia proper el magnífic massís del Canigó cobert de blanc per les primeres neus de la tardor, al que es podia arribar pels camins que surten de la mateixa Prada, entre boscos de roures, castanyers, avets i moltes espècies pirinenques. Els colors de la tardor delectaven els ulls amb el bell contrast de la neu del Canigó.

L’acte d’inauguració va ser molt emotiu amb l’actuació d’una coral de Prada que va interpretar tots els himnes dels Països Catalans acompanyats per un quartet “No hi ha tres sense cuatre” que van interpretar La Muixeranga del País Valencià amb una gralla catalana.

Els tres membres van fer dos de les excursions més llargues. S’adjunta al final del comentari informació. La primera va ser el divendres dia 1 i va recorre els voltants del Canigó, caminant des de Prada, passant per Codalet, Torre de Corts, El Clot del Baladre, Taurinilla, Sant Miquel de Cuixà, coneixent les antigues mines de ferro de Taurinilla i els camins que porten al cim del Canigó. Des de les 7 del matí fins a les 17.30 de la vesprada.

La segona excursió del dissabte dia 2 va partir des del pantà de Vincà fins a Eus pujant a Marçevol, Loel de Grues, Roca Gelera, Coma i Eus catalogat com un dels pobles més bonics de França. En aquesta excursió la boira en molts trams no va deixar gaudir de totes les vistes però en el Cim de Roca Gelera es va poder admirar el Canigó sobre un mar de núvols.

En l’Àpat de Cloenda amb vora de 800 persones van oferir l’Ollada un plat típic de Prada semblant a l’olleta d’Alcoi però amb més varietat de verdures i carn de porc amb mató i mel com a postres. El sopar va estar amenitzat per una Comba catalana i el Canta-autor Ramon Guall que es van fer ballar a tots sardanes i balls populars tradicionals de la Catalunya Nord.

L’acte de clausura va ser molt especial. Van fer castellers de la zona de Conflent i van plantar l’arbre de l’Aplec una olivera amb terra portada de varis indrets dels Països Catalans. Montse va portar terra de la Serra Mariola i la va tirar sobre l’olivera en representació del Centre Excursionista d’Alcoi del País Valencià. Aixi va concloure aquest aplec ple de simbolisme que uneix als centres excursionistes dels Països Catalans amb un sentiment de germanor. Fins a l’any que ve on el pròxim aplec es celebrarà a Andorra.

Clica per veure les excursions realitzades:

Excursions Aplec 2012

Top