X PREMI D’ORIENTACIÓ DE LA COMUNITAT VALENCIANA VILA D´IBI 2022 -WRE

La localitat IBI i la Serra de Penya Rubia a Biar han albergat aquest cap de setmana (5 i 6 de febrer) la primera prova del calendari nacional d’orientació. El trofeu Villa d’Ibi ha estat puntuable per al rànquing mundial (WRE) i la lliga espanyola d’o-peu.

Un nombre important de corredors alcoians, es van desplaçar a la localitat veïna per disputar les 3 proves (Media, Llarga i Sprint) que constituixen l’esdeveniment. El Centre Excursionista d’Alcoi va estar ben representat per esportistes de totes les edats i categories.

La situació geogràfica del mapa i l’atractiu terreny on es van celebrar les proves va ser el reclam perfecte perquè més de 1100 corredors, arribats de tots els racons d’Espanya i països europeus, vinguen a córrer a terres alacantines.

La participació més destacada va ser la de Joan Montes, que aquest any ha debutat a la categoria M-16 elit. El jove orientador alcoià va aconseguir estar en els primers llocs a totes les carreres, acabant 4t a la mitjana distància, 2n a l’esprint i 3r a la distància clàssica. Tot i la seva poca experiència en la categoria, Joan va demostrar estar molt a prop dels seus rivals, acabant en totes les proves a escassos segons. Comença així, una llarga temporada en què l’objectiu principal serà formar part de la selecció espanyola que competirà al Campionat Europeu d’Orientació.

D’altra banda, Joan Montes arreplegava a la gala organitzada el dissabte de vesprada al teatre Rio d’Ibi, les medalles de campió a les lligues nacionals de mitja/llarga i sprint de la temporada passada (2021). Acreditant-lo així, com el corredor d’orientació més regular d’Espanya a la categoria infantil (M-14). 

El proper cap de setmana se celebrarà a Borriol (Castelló) el Campionat Autonòmic de Sprint. Un petit grup d’orientadors locals viatjaran al municipi castellonenc per competir en la modalitat més curta i explosiva d’aquest esport.

 

Top