Una Pujada al Montcabrer de rècords

Inscripcions completes, rècord de trofeus, vint-i-una edicions i marca per a la història en la mítica cursa de muntanya.

La matinada del diumenge 3 d’octubre el sol brillava radiant a les penyes del Barranc del Cint. Tot a punt per gaudir, després de dos anys de paró per pandèmia, d’una de les curses de muntanya més antigues del territori valencià. 

Els membres del Centre Excursionista Alcoi treballaren de valent per reeditar el seu emblema esportiu més representatiu. Amb les primeres llums de l’alba, el cim de la magestuosa Serra de Mariola esperava als 500 partipants desplaçats fins a les seues faldes per afrontar un dels recorreguts més espectaculars del llevant. 

Puntuals i amb totes les mesures de seguretat necessaries, marxadors i corredors eixien a les 9:00h des de la Piscina Municipal José Trenzano Alós d’Alcoi, direcció al Preventori per endinsar-se ben prompte en plena serra. Dos circuits: un de 10km i un altre de 20km, tècnicament impecables i consolidats, esperaven al conjunt de participants de totes les categories. 

Els primers en arribar a meta van ser els corredors de la prova curta. En aquest recorregut van regnar Raúl Miñana i Concepción Marco. Dominadors del traçat xicotet amb cronos de 51min i 52min 45seg respectivament. 

Pendents del crono, passades les 9:30h del matí, l’espectació a meta era màxima. El públic i organitzadors esperaven als primers participants de la prova reina. En un ambient de festa inmillorable, Emili Sellés creuava l’arc de meta amb un temps d’1h 37min 07seg. Nova marca per al veterà corredor local, que polvoritza així el récord de la prova. 

A la general femenina dominava amb solvència la corredora Ana Tauste del Club Lurbel Team People Sapiens. L’experimentada atleta parava el crono en 1h 59min 23seg. Hem de destacar que Ana forma part de la selecció valenciana i és tot un referent del trail a nivell nacional. 

També Emili i Ana van ser els primers en arribar al cim del Montcabrer, fent-se amb el desitjat cuixot, que és un dels premis estrella d’aquesta cursa.

Sumem així una nova edició de la clàssica, la irrepetible Pujada al Montcabrer, que es consolida i comença un nou cicle després d’un excepcional periode de guaret per Covid. Volem agrair a tots els participants, voluntaris i col·laboradors que han fet possible complir anys. Especialment al suport rebut de mans dels responsables del centre d’Esports de l’Ajuntament d’Alcoi. 

Salut i serra! 

+ info: https://centrexcursionistalcoi.org 

Resultats: https://www.multiesport.es

FOTOS XXI PUJADA MONTCABRER 2021

PUJADA MONTCABRER – COLL D’EN SABATA – PUJADA1

https://photos.app.goo.gl/4hft1wkXuHqVPZfP7

PUJADA MONTCABRER – COLL D’EN SABATA – PUJADA2

https://photos.app.goo.gl/kkQyg5bSUkJCiCEM9

PUJADA MONTCABRER – FOIA ÀMPLA

https://photos.app.goo.gl/9Kb7vhgXkcwCs1tN7

PUJADA MONTCABRER – CIM1

https://photos.app.goo.gl/pjtcg3xhpnUZCsCw5

PUJADA MONTCABRER – CIM2

https://photos.app.goo.gl/HHEwmECouvLahoFk9

PUJADA MONTCABRER – COLL D’EN SABATA – BAIXADA1

https://photos.app.goo.gl/7Gx8hqGeSZNcQxkz8

PUJADA MONTCABRER – COLL D’EN SABATA – BAIXADA2

https://photos.app.goo.gl/fuqYnjCACBn834Sc7

Top