Ruta al Castell i Penyó de Vallada – Diumenge 24 de juny

Eixida a les 7.30 h des dels antics jutjats d’Alcoi.

Menjarem de pícnic en la Saladella, piscina d’aigua salada (es paga entrada).

Curta però intensa ruta que des del paratge de les Ermites ens portarà al castell de Vallada, al Penyó i finalment a l’embornal, riu subterrani que les seues aigües salades són aprofitades per a omplir la piscina.

Comencem creuant el barranc on apreciem la sal que arrossega l’aigua i ascendim suaument fins a arribar al Mirador del Bec de l’Àguila.

Des d’ací baixem fins al xicotet serral i ascendim al Castell on de nou reprenem els nostres passos i en arribar al coll que separa aquest del Penyó comencem de nou a ascendir de manera més brusca fins a arribar al davant cim on en algun cas algú recolzarà les mans. Aquest pas està equipat amb una línia de vida.

Descendim per l’altre vessant buscant la pista que durant 200 m ens baixa fins a arribar de nou a una senda que serpenteja amb brusquedat fins a arribar a l’embornal, riu subterrani d’aigua salada que s’aprofita per a omplir la piscina de la zona recreativa. Des d’aquí continuem per senda de fàcil trepitjada fins a arribar de nou al Pàrquing.

Tipus de ruta: circular
Distància: 5 km
Dificultat: 3 de 5
Desnivell: 460 m
Altura mínima: 359 m
Altura màxima: 697 m
Distancia en cotxe: 65 km –  50 minuts

*Cal estar federat o tenir algun tipus de segur .

Top