EXCURSIONS AL PARC NATURAL DE LA PUEBLA DE SAN MIGUEL – 18 i 19 DE MARÇ

ACTIVITAT CEA CAP DE SETMANA 18 I 19 DE MARÇ

Excursió de cap de setmana pel Parc Natural de la Puebla de San Miguel. Ens quedem a dormir la nit del dissabte a les dues cases rurals de la Puebla de San Miguel. Casa de tres plantes amb capacitat per a 14 persones (La Sabina, El Pino Albar i La Carrasca) i Casa Rural Majico amb capacitat per a 7 persones. En total 21 places amb llit o 23 places si es dorm als sofàs de la casa de tres plantes.

Preu casa rural: entre 22 i 23 euros.

Alimentació: Cal portar menjar per a les rutes, sopar i esmorzar del diumenge. No hi ha botigues ni bar al poble. El dinar del diumenge després de les rutes es pot realitzar a l’àrea recreativa Don Guillen i portaríem nosaltres el menjar o dinar en ruta de tornada cap a Alcoi en un bar d’algun poble al voltant.

Transport: Cotxes particulars. Despeses a compartir.

 

DISSABTE 18 DE MARÇ

PUJADA AL CIM DE L’ALT DE LES BARRAQUES – CERRO CALDERÓN (1.836 m) EL SOSTRE DEL PAÍS VALENCIÀ. PR-CV 131.8

EIXIDA DES D’ALCOI: 6 h o 6.30 h del matí.

Excursió al Cim de l’Alt de les Barraques (1.836 m)

Ruta circular.
Distància: 21 km.
Dificultat: moderada.
Desnivell positiu acumulat: 938 m.
Altura mínima: 1.086 m. Ermita de Sant Roc.
Altura màxima: 1.836 m. Alt de les Barraques.
Temps total: 7h 50′.
Temps en moviment: 5h 28′.
Temps detingut: 2h 21′.
Itinerari: font de Sant Antoni Abad, casa forestal, font Javandal, mirador Mirar Bueno, las Blancas (bosc de sabines mil·lenàries), barranc de la Saladilla, coll del Buey i refugi, alt de les Barraques (1.836 m), pi Vicente (arbre monumental), pic Gavilán (1.747 m) opcional amb observatori meteorològic, corral del Visco, font de la Canaleja, la Santica i ermita de Sant Roc.

DIUMENGE 19 DE MARÇ:

Recorregut per diferents paratges que ixen de la Puebla de San Miguel:

Ruta del Carrascal (Tejería, hornos de Yeso, Jipe del Carrascal, Carbonera, cerro del Carrascal). Distancia: 4,7 km.
Dificultat: baixa.

Ruta del Sabinar (Pilón de la Hoya, sabina la Fantástica arbre monumental, barranco de los Tajos, sabinar de los Pucheros).
Distància: 4,2 km.
Dificultat: baixa.

Ruta camí de la sal (casa forestal, font del Javandal, corral del Madrero, mirador Mirar Bueno, cueva de la Pez, font del Zarzal, corral de la Cañada, àrea recreativa Don Guillén).
Distància: 9 km.
Dificultat: baixa.
Dinar: a la Puebla en el àrea recreativa Don Guillén o en ruta en algun poblet cap a Alcoi, a prop de la Puebla, com Aras de los Olmos, Xelva, Villar del Arzobispo (falta concretar).

 

Top