Diumenge 2 d’abril · Sanxet i Cabal pel racó de les Tovaines

Eixida 7 h des de la Plaça d’Al-Azraq (antics jutjats)

Distància aproximada 13 Km

Desnivell acumulat 1.200 m

Dificultat tècnica difícil

Tornem a dinar

DESCRIPCIÓ

Ruta circular que recorre les crestes del Sanxet i el Penyó Cabal, des dels contraforts del Comptador al Racó de les Tovaines i tornant pel Mas de Papatxí i el portet del Carrascal d’Aitana. El desnivell acumulat està entorn als 1200 m.

Gran ruta muntanyenca, exigent física i tècnicament, doncs bona part del recorregut l’anem fent per crestes, pedreres, i pseudosendes, sempre per un terreny agrest i accidentat.

ITINERARI

Eixirem des de la pista del Comptador, prop de Benimantell, a l’altura del desviament per senda cap al Racó de les Tovaines, lloc

en el qual trobarem algun lloc per a un parell de cotxes, uns altres es poden deixar un poc més a baix en un altre replà que hi ha.

Agafarem, doncs, la senda en descens cap al Racó de les Tovaines, gaudint del bonic entorn; passarem a continuació pel Salt de l’Aigua i ascendirem cap a les primeres llomes del Sanxet des d’un xicotet serral. Des d’aquest punt, anirem en fort ascens per pseudosendes fins a aconseguir les primeres crestes evidents del Sanxet.

Ara pujarem a la cresta i no l’abandonarem fins a aconseguir el cim, Sanxet2 a 1.160 m. Durant aquest ascens haurem passat per alguns trams de cresta molt aeris i exposats. Tornarem cap avall i busquem una destrepada d’accés cap a la part baixa de la cresta en la qual existeixen unes carrasques bastant danyades. A partir d’ací, per pseudosendes, anirem recorrent la part baixa d’aquestes parets fins a aconseguir el coll del Cabal. Aconseguirem el mateix, reprenent la cresta de nou pel vessant oposat arribant al seu cim, Sanxet1 a 1.145 m, i fins al límit on es trenca de nou la cresta.

Tornarem al coll i emprendrem la curta, però dura, ascensió al penyó Cabal a 1.188 m d’altitud . Excel·lents vistes ens acompanyaran de tota la comarca on gaudirem del Ponoig a tir de pedra.

Iniciarem el llarg descens del Cabal per un terreny agrest, trencat i pedregós; en definitiva molt pesat. i arribarem a la senda que ens porta al Mas de La Carrasca, bonic entorn, al Portet del Sanxet, al Coll de Papatxí, i al Mas de Papatxí.

Des d’ací ens dirigirem per una sendeta, una mica oculta, cap al Portet del Carrascal, que ens donarà pas a la vessant nord de la serra del Carrascal d’Aitana. Descendirem per senda cap a la nova pista i senda que ens portarà directes cap a la pista del pas del Comptador. Ho ascendirem i als peus del Penyó Roc gaudirem de l’entorn de les valls de Guadalest i de Sella.

Ara ja només ens quedarà descendir per la pista fins al lloc d’inici.

Excel·lent ruta de  muntanya per una de les zones més boniques de la nostra serra d’Aitana.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Top