Centre Excursionista Alcoi participa a una cursa de la Golden Trail Series

CEA Olla Nuria

El passat cap de setmana dos membres del club es traslladaren al Vall de Núria per córrer la coneguda cursa L’Olla de Núria, disputant tant el Quilòmetre Vertical el dissabte 12 de juny, com la clàssica Olla de Núria el diumenge 13.

A la cita del quilòmetre vertical, Campionat de Catalunya de Curses Verticals de la FEEC, van haver representants d’alt nivell. Proclamant-se campions de la cursa Sheila Avilés i Pere Rullan. Tots dos van ser els més ràpids en superar els 3,78 quilòmetres de distància i 986 m de desnivell positiu que separaven el santuari de Núria amb el cim del Puigmal (2.913 m).

Sheila Aviles amb Oscar i DavidDavid i Óscar, al cim del Puigmal amb Sheila Avilés guanyadora de la cursa en categoria femenina

David Miró i Óscar Sanchis, van entrar junts a la 34a i 35a posició del rànquing general d’aquesta exigent pujada al Puigmal, amb una emocionant arribada a poc més de 6 minuts del guanyador. Arribada gravada pel seu company Nacho Segui que havia pujat moment abans.

Resultats Vertical Núria

A la cursa del diumenge, Stian Angermund Maude Mathys es van proclamar campions de la 14a Olla de Núria batent els rècords de Kilian Jornet i Mireia Miró en una jornada històrica.  Una edició que ha estat considerada com la millor de la seua història pel nivell de corredors que hi han participat. La inclusió dins del circuit internacional de les Golden Trail World Series ha fet pujar el nivell de la cursa, amb la presència de molts dels millors corredors del món, presentant un autèntic espectacle i una lluita aferrissada per la victòria. A més, ha estat retransmesa per segona vegada i en directe per Televisió de Catalunya, fent que les imatges de L’Olla de Núria donaren la volta al món.

La cursa es va restransmetre en directe per TV3, podeu veure-la al següent enllaç.

El noruec Stian Argermund s’ha endut el triomf amb un estratosfèric temps de 2:04:16, rebaixant en 10 minuts l’anterior marca de Kilian Jornet, que datava de 2009 i la suïssa Maude Mathys ha fet bona la seua condició de favorita i ha guanyat amb un temps de 2:21:52, millorant l’anterior registre de Mireia

Els nostres companys Óscar i David van fer una carrera de menys a més, eixint al quart calaix amb 400 corredors per davant d’ells. Motiu que no va impedir que arribaren entre els 150 primers corredors, amb l’alt nivell mundial de participants presents, tots dos han estat contents del resultat. Si bé és cert que David després de vàries girades de turmell va haver de fer un esforç extra per poder terminar aquesta exigent cursa de 22 quilòmetres i 1800 metres de desnivell positiu.

David Miró. Foto de Ivan Gonzalez

Óscar Sanchis. Foto de Ivan Gonzalez

Resultats Olla Núria

A la foto podem veure a Nacho Segui, Óscar Sanchis, Jordi Miró i David Miró. L’equip es va traslladar des d’Alcoi per disfrutar d’un sensacional cap de setmana d’esport i muntanya, acompanyat s en tot moment pel bon oratge i ambient que acompanyen aquestes curses.